Zelf wedstrijdrijden

Na veel oefenen met je paard of pony kun je als lid van onze vereniging ook deelnemen aan officiële wedstrijden van de KNHS. Om aan KNHS wedstrijden te kunnen deelnemen, heb je een geldig paspoort van je paard of pony en een startpas nodig. Je kunt de startpas zelf aanvragen via Mijn KNHS. Overleg, voordat je een startpas aanvraagt, wel eerst even met je instructrice of jullie hier al klaar voor zijn.

Omdat wij het belangrijk vinden dat we de combinaties kennen die uitkomen onder de naam van onze vereniging is iedereen die wil starten op wedstrijden verplicht om lessen te volgen op De Gompert. Zie ook het reglement en de lidmaatschapsmogelijkheden bij contributie.

Hoe vraag ik een startpas aan?
Je kunt je eigen startpas aanvragen via Mijn KNHS. Nog een paar belangrijke weetjes:

  • Startpas aanmelden: Je kunt op ieder moment een startpas aanvragen. Na bestelling wordt de startpas over het algemeen tussen 5 en 10 werkdagen opgestuurd.
  • Startpas afmelden: Een startpas loopt van 1 januari tot 31 december. Wil je je startpas voor het volgende jaar afmelden, doe dit dat vóór 1 december, want anders moet je nog een jaar betalen. Meld je je startpas bijvoorbeeld al in juni af, dan krijg je geen geld terug. Je bent altijd het hele bedrag verschuldigd.

Let op: Ponys dienen tot en met hun 8e levensjaar gemeten worden door een officiële ponymeter. Daarom komt er ieder jaar een ponymeter op Manege De Gompert.

Hoe schrijf ik me in voor een officiële wedstrijd?
Nadat je je startpas hebt ontvangen, en daarmee je combinatienummer, kun je je inschrijven voor de officiële wedstrijden van de KNHS. De inschrijving voor wedstrijden verloopt via het insturen van het digitale KNHS inschrijfformulier naar de desbetreffende wedstrijdorganisatie of via Mijn KNHS.

Onze, maar ook andere wedstrijden, kun je vinden via Mijn KNHS of op www.wedstrijdplatform.nl.

Je dient het inschrijfgeld altijd zelf te voldoen bij het wedstrijdsecretariaat van de organiserende vereniging. Let op: wedstrijdinschrijving is voor de betaling van het inschrijfgeld altijd bindend, ook als je je hebt afgemeld.

Wat moet ik aan (rijverenigings- en clubtenue)?

Ponyclubtenue: Rijverenigingstenue:
Zwarte trui (1) met logo
Witte polo (met logo)
Witte rijbroek
Zwarte laarzen
Witte handschoenen
Dekje met logo (1) aan beide zijdesóf:Tenue overeenkomstig de geldende richtlijnen van de KNHS
Dekje met logo (1) aan beide zijdes
Tenue overeenkomstig de geldende richtlijnen van de KNHS
Dekje met logo (1) aan beide zijdes

1) Het logo van de vereniging kun je laten borduren bij Ruitersportzaak De Dunsborg te Hengelo (G). Ook de ponyclubtruien zijn daar te bestellen.