Zelf wedstrijdrijden

Na veel oefenen met je paard of pony kun je als lid van onze vereniging ook deelnemen aan officiële wedstrijden van de KNHS. Om aan KNHS wedstrijden te kunnen deelnemen, heb je een geldig paspoort van je paard of pony en een startpas nodig. Je kunt de startpas zelf aanvragen via Mijn KNHS. Overleg, voordat je een startpas aanvraagt, wel eerst even met je instructrice of jullie hier al klaar voor zijn.

Omdat wij het belangrijk vinden dat we de combinaties kennen die uitkomen onder de naam van onze vereniging is iedereen die wil starten op wedstrijden verplicht om lessen te volgen op De Gompert. Zie ook het reglement en de lidmaatschapsmogelijkheden bij contributie.

Hoe vraag ik een startpas aan?
Je kunt je eigen startpas aanvragen via Mijn KNHS. Nog een paar belangrijke weetjes:

  • Startpas voor 12 maanden
    Bestel je een nieuwe startpas? Dan mag je sinds 2016 zelf kiezen op welke datum de startpas in moet gaan. 12 maanden later wordt deze automatisch verlengd, tenzij de startpas 4 weken vóór de verlengingsdatum is afgemeld via MijnKNHS. Oudere startpassen (dat zijn startpassen die vóór 1 januari 2016 zijn aangevraagd) lopen standaard nog van 1 januari t/m 31 december. Die worden dus op 1 januari verlengd.
    Het afmelden van startpassen van ná 1 januari 2016 dienen 1 maand voor de verlengdatum opgezegd te zijn via MijnKNHS.nl
  • Startpas voor 1 week, 1 maand of 1 dag
    Je bepaalt zelf wanneer je de startpas in wilt laten gaan. Vanaf die dag is je startpas een maand, week of dag geldig. Met de startpas voor 1 dag mag je, mits het reglementair is toegestaan, meerdere keren op die dag starten (bijvoorbeeld als je meedoet aan een dressuurwedstrijd en twee proeven wilt rijden). De startpassen voor 1 maand, 1 week of 1 dag worden niet automatisch verlengd. Je hoeft ze dus niet op te zeggen. Je vraagt deze startpas aan in MijnKNHS.nl Deze startpas wordt automatisch afgemeld na de periode waarvoor deze is aangevraagd.

Let op: Ponys dienen tot en met hun 8e levensjaar gemeten worden door een officiële ponymeter. Daarom komt er ieder jaar een ponymeter op Manege De Gompert.

Hoe schrijf ik me in voor een officiële wedstrijd?
Nadat je je startpas hebt ontvangen, en daarmee je combinatienummer, kun je je inschrijven voor de officiële wedstrijden van de KNHS. De inschrijving voor wedstrijden verloopt via het insturen van het digitale KNHS inschrijfformulier naar de desbetreffende wedstrijdorganisatie of via Mijn KNHS.

Onze, maar ook andere wedstrijden, kun je vinden via Mijn KNHS of op www.wedstrijdplatform.nl.

Je dient het inschrijfgeld altijd zelf te voldoen bij het wedstrijdsecretariaat van de organiserende vereniging. Let op: wedstrijdinschrijving is voor de betaling van het inschrijfgeld altijd bindend, ook als je je hebt afgemeld.

Wat moet ik aan (rijverenigings- en clubtenue)?

Ponyclubtenue: Rijverenigingstenue:
Zwarte trui met logo*
Witte polo (met logo*)
Witte rijbroek
Zwarte laarzen
Witte handschoenen
Dekje met logo* aan beide zijdes

óf:

Tenue overeenkomstig de geldende richtlijnen van de KNHS
Dekje met logo* aan beide zijdes

Tenue overeenkomstig de geldende richtlijnen van de KNHS
Dekje met logo* aan beide zijdes

*Het logo van de vereniging kun je laten borduren bij: G3 Embroidery, MJDesign of Ruitersportzaak De Dunsborg te Hengelo (G).