Rijlessen

Het is natuurlijk mogelijk om bij onze manege paardrijlessen te volgen. Dit kan met een manegepaard, maar het is ook mogelijk te lessen met een eigen paard of leasepaard.

In al onze groeplessen worden de volgende punten behandeld: Valtraining, ruiterfitness, theoretische kennis en poetsen/opzadelen.

De instructeurs en instructrices op onze manege zijn uitstekend opgeleid en gecertifieerd. De meesten van hen rijden zelf regelmatig op concoursen of hebben op een andere manier hun sporen in de hippische wereld inmiddels ruim verdiend.

Wanneer u of uw kind voor het eerst paard of pony gaat rijden, begint u of uw kind met privélessen. Hierin zal u of uw kind het op en af te zadelen, de beginselen van het rijden en het omgaan met paard of pony leren. Dit om er voor te zorgen dat u of uw kind zich kan redden in een groepsles.

Na een aantal privélessen rijdt u of uw kind verder in groepslessen, waarbij verder aan het niveau wordt gewerkt en de fijne kneepjes van het paardrijden worden bijgebracht. Voor en na de kindergroepslessen is er altijd een opzadelhulp aanwezig.

Wanneer het niveau van de ruiter of amazone goed genoeg is wordt er tijdens de les ook wel eens een hindernis gesprongen of een heerlijke buitenrit op het nabijgelegen natuurgebied t Zand gemaakt.

Doorgaans zijn de groepen niet groter dan 7 à 8 ruiters. Er wordt geprobeerd eerder lager in aantal uit te komen, om paard en ruiter nog beter te kunnen instrueren.

Belangrijke weetjes:

  • Een privéles duurt ongeveer 30 minuten. Een groepsles duurt vijf kwartier.
  • Kinderen kunnen vanaf doorgaans 6 jaar oud bij ons terecht.
  • In verband met het welzijn van onze paarden zijn wij genoodzaakt een maximum gewicht aan te houden. Alleen ruiters en amazones tot 80 kilogram kunnen op onze paarden rijden.
  • Iedereen die op onze accommodatie paardrijdt is verplicht een veiligheidscap (met de CE-markering en het EN 1384-teken) en rijkleding (rijlaarzen en rijbroek) te dragen.
  • Meld gezondheidsklachten! Wanneer u of uw kind kampt met gezondheidsklachten dan is het goed dat ons personeel en de instructeurs hiervan op de hoogte zijn. In geval van nood weten wij dan hoe wij moeten handelen.